GORNJA I DONJA SUBICA I TERME JEZERČICA

Najbolje mjesto gdje odsjesti u kraju Matije Gupca su svakako Terme Jezerčica. Nalaze se u Donjoj Stubici neposredno uz Park prirode Medvednica, svega dvadesetak kilometara od Zagreba. Uvijek odsjedam tamo iz više razloga. Hotel nije preveliki. Ima 48 soba, pa nemate osjećaj neke gužve i užurbanosti. Nakon privatizacije prije par godina je u potpunosti obnovljen i sve su sobe veoma moderno i ukusno uređene. U svakoj je i televizor, te sef za dragocjenosti. Boravak će učiniti ugodniji i inteligenti sustav soba, gdje umjesto ključa služi plastična kartica. O kvalitetu usluge i čistoći jamči Vam i certifikat za kvalitetu ISO 9001 te certifikat sigurnosti hrane HACCP.


            U velikom restoranu gdje se poslužuju obroci za hotelske i vanjske goste na švedskom stolu, se organiziraju i svadbe i druga okupljanja. Hotel je poznat po konfgresnom turizmu i veći dio godine je popunjen takvim gostima. Za to su osigurane četiri kongresne dvorane i sva potrebna oprema za prezentacije. Najveća prima 200 uzvanika. U hotelu je zona za bežični internet. 

            Bazeni i Wellness

            Najveće bogatstvo je prirodna ljekovita izvorska termalna voda (38°C), koja je u zatvorenom i otvorenim bazenima, wellness centru. ali je provedena kroz cijeli kompleks hotela i u svakoj sobi. U sklopu hotela je fitness dvorana, a na vanjskim bazenima su i tobogani za djecu. U zatvorenom bazenu i jednom od otvorenih su dijelovi za masažu vodenim topom, te mlazovima vode i zraka. Možete sjesti ili leći i ugodno se opustiti. Pored je i wellness centar sa dvije finske saune različitih temperatura zraka, turskom kupelji i jacuzzijem. U relax zoni se možete opustiti u topli čaj i voće.

            Masaže i razni tretmani su posebna priča i učinkovite su u borbi protiv stresa, te otklanjanju znakova starenja (anti-age), neestetskih pojava i općenito za očuvanje zdravlja. Nude Vam se razne zapadne holističke i istočnjačke tradicionalne tehnike, masaže sa blatom i čokoladom, pa čak i tretmani u sauni. Prije nego se odlučite za neku, na jednom TV kanalu u sobi možete pogledati što se i kako radi. Da biste uživali u svemu ovome, možete doći i samo na jedan dan kupanja ili boravka u Spa centru. Naravno najbolje je iskoristiti neki od prigodnih paketa kao Odmor u Zagorju, Ronjenje u Termama, Opuštane u dvoje, Proljetno osvježenje za umirovljenike i Viteški turnir koji se održava 5-6.lipnja sa prijevozom do dvorca Oršić, ulaznicom i srednjovjekovnom večerom.

            Pored blagodeti bazena i sauna, prošetajte obližnjim parkom u Stubičkim toplicama ili šumom Kamenjak. Svega par kilometara dalje u Gornjoj Stubici posjetite spomenik Matiji Gupcu i muzej u dvorcu Oršić. Provezite se etno selom Pasanci sa obnovljenim starim drvenim kućicama ili popijte piće u hladovini pet stoljeća stare Gupčeve lipe, pokraj crkve. Pogledajte spomenik-avion prvom hrvatskom pilotu. Obavezno napravite mali izlet do Marije Bistrice i poznatog svetišta, a tu je i ostatak Zagorja.svibanj 2009 broj 171

This entry was posted in Donja Stubica, Hoteli i apartmani, Hrvatska, Toplice i wellness, Zagorje i sjeverna Hrvatska. Bookmark the permalink.

Odgovori