UČKA I RANCH BUBAČ

0Ako krenete cestom preko Učke, prije vrha skrenite prema starom odmaralištu INE, koje je sada već 14 godina napušteno i propada. Nekada je tu bilo omiljeno izletište Riječana, nekada je prštalo od života. Tu se roštiljalo i pekli janjci na ražnju, posebno za 1.maj. Sportski tereni su bili prepuni djece i odraslih. Nažalost danas vidite i sami kako sve to izgleda. Zaista šteta.

Ipak tu možete na parkingu ostaviti auto i krenuti pješice 1,5 km kroz šumu do rancha Bubač. Može se i autom, ali šumska cesta je veoma loša, pa ako nemate terenac prošetajte. Uživajte u prirodi kao što smo i mi. Na ranchu je desetak konja, koje možete jahati i po šumi. Za djecu je namijenjena  velika livada. Ambijent je zaista kao da ste se vratili u vrijeme divljeg zapada. Tu pored jahanja na konju možete popiti nešto po smiješno niskim cijenama, a na nekoliko stolova od klada i dasaka možete donijeti svoju hranu, roštiljati ili peći janje ili prase na ražnju ili potpaliti peku. Sve Vam je to besplatno. Dva mala psića, bijeli i crni, su imali mlade. Ako požurite dva su još slobodna. Vlasnici ih poklanjaju.

Nedaleko od rancha je mali slap i jezerce. Šeta se kozjom stazom dvadesetak minuta, ali nismo išli jer nema dovoljno vode. Nema veze doći ćemo svakako i drugi puta.


This entry was posted in Hrvatska, Kvarner, Učka and tagged , . Bookmark the permalink.

Odgovori