BELGIJA KRUŽNO PUTOVANJE
Putovanje Belgijom u 8 dana. Let  je Ryanairom iz Rijeke do južnog briselskog Charleroi aerodroma. Povratna avionska karta s izabranim sjedalima  50€ s uključenom torbom 40x25x20 cm,  težine 8 kg. Toliko je koštao i dodatni kofer za kabinu 55x40x20cm težine 10 kg i Priority pass.  Ako idu dvoje i nije im važno gdje će sjediti i kada će ući u avion, može se doplatiti samo jedan kofer pa tako povratne karte za dvoje postaju 130€.  
Između gradova smo putovali vlakom. 103€ po sobi. Ljeti je to povoljno jer postoje razne karte  s popustima pa dvoje putuju za taj novac. Mlađi od 26 godina (7,1€) i stariji od 65 godina (7,8€) plaćaju fiksni iznos karte. Na nekim dužim relacijama time ostvaruju popust. Kupljena karta vrijedi cijeli dan. Nema rezervacija sjedala i vremena polaska vlaka. To omogućava da kupite kartu npr. Brisel Ostende i napravite pauze za kratki obilazak Genta i Briža. Ako putujete u grupi, može se uzeti karta za 10 vožnji koja košta 93€ i za mlađe od 26 godina 53€. Za svako putovanje upišete na kartu imena putnika i relacije. Na svakoj većoj željezničkoj stanici postoje garderobni ormarići raznih veličina, gdje ostavite stvari da ih ne vučete po gradu ako ne spavate u njemu. U najveći XXL stanu 4 kabinska kofera 55x40x25 i četiri torbe40x25x20. Cijena 6-13,5€.
Aerodromski transfer bus Flibco do Brisela je 19€.
Posjetili smo gradove Charleroi, Namur, Liege, Leuven, Antwerpen, Gent, Brugge, Ostende i  ponovo Brisel. Treba preći svega 563 km ne računajući avion.


This entry was posted in Belgija, Brisel, Europa, Putovanja, USKORO and tagged . Bookmark the permalink.

Odgovori