BIOPARC VALENCIA

0Bioparc Valencia je posebna vrsta modernih zooloških vrtova, gdje životinje žive u potpuno prirodnom okruženju kao u svom prirodnom staništu. Sve je gotovo identično samo nešto manjih dimenzija i napravljeno uglavnom od betona i drugih umjetnih materijala. To možete primijetiti samo ako kucnete u stijenu i ustanovite da šuplje odzvanja. Nema kaveza, tu i tamo neprobojno staklo, kanali s vodom i visoki zidovi sprečavaju životinje da prelaze i dođu u kontakt s ljudima. Naravno ne i majmune lemure koji su svakako najglasniji i najnestašniji od svih i koji bez problema preskaču sve prepreke. Ne smijete samo pružati ruke, dirati ih i hraniti. O tome vode brigu čuvari, koji su tu za svaki slučaj. Mnogobrojni prolazi posjetiteljima omogućavaju da razna staništa obiđu sa raznih strana. Kud god naiđete druga je slika. Ujutro su životinje najaktivnije, posebno kada je u pitanju hrana. Kako se sunce diže bježe u hladovinu i uglavnom ljenčare i spavaju. Ovaj magični svijet je izuzetno edukativan, pa ćete pronaći uz svaku nastambu mnogo detalja o samim životinjama. U Bioparcu se obavlja intenzivan program razmnožavanja životinja i jako je mnogo mladunčadi, koje još više pobuđuju interes posjetitelja. U parku možete provesti cijeli dan i nikada vam neće biti dosadno.


Cijene

Karte za naše pojmove nisu jeftine, ali takvu mašineriju zaista treba održavati, a životinje zahtjevaju svakodnevno velike količine hrane i njegu. Kreću se u full sezoni od 17,5€ – 23.8€, s tim da su česte promocije i popusti ili se povoljnije kupe u kombinaciji s turističkim hop on hop off busom ili VLC kartom. Za grupe je dosta povoljnije. Stanovnici Valencije mogu kupiti godišnju kartu koja je nešto malo skuplja nego jednodnevna. Oni tamo dolaze sa djecom veoma često. Naravno da u parku ima restorana, trgovina sa suvenirima i naravno za uspomenu velika slika za 8€ ili dvije za 10€.

Kako do tamo?

Nalazi se na sjeverozapadnom dijelu parka Turia, koje je nekada bilo riječno korito premještenog toka rijeke Turia. Oko Bioparca je veliki park gdje se stanovnici dolaze odmoriti i rekreirati na razne načine. Najlakše je doći do tamo crvenom rutom turističkog autobusa, koji ima stanicu baš ispred zgrade parka. Više vidi ovdje. Gradski autobus linija 95 staje  također ispred Bioparca i ide s obje strane starim koritom Turia rijeke i povezuje ga sa futurističkim zgradama muzeja nauke i umjetnosti CAC na drugom kraju. Ne ide kroz sami centara, pa odatle je najlakše stići busom br.67 koji ima stanicu 300 metara od Bioparka, a polazi iz centra. Više o linijama EMT pogledajte ovdje.

Bioparc Valencia logo

This entry was posted in Europa, Putovanja, Španjolska, Valencia and tagged . Bookmark the permalink.

Odgovori