BRDO KOD KRANJA

Brdo kod Kranja je bila Titova rezidencija, a i danas se tamo održavaju najviši protokolarni sastanci Republike Slovenije. Iako tamo i dalje dolaze strani državnici, danas je to veliki kongresni centar, gdje se održavaju mnoge poslovne konferencije i kongresi, posebna događanja, službene i privatne proslave u prirodnom okruženju i prekrasnom krajoliku. Centar je u blizini zračne luke i autoceste i do njega se lako stiže.Prostire se na gotovo 500 hektara. Šetajući okolo po kilometrima dugim stazama i besprijekorno njegovanim travnjacima i  šumama možete vidjeti tisuću raznih biljnih i životinjskih vrsta u različitim okruženjima. Jedanaest jezera većih i manjih, mostići, čamci daju priliku za istinsko uživanje u miru i tišini.  Idealno mjesto za opuštanje i punjenje baterija.
Centralno mjesto zauzima renesansni dvorac iz 1510.godine, sa velikom terasom i još ljepšim pogledom na veliki travnjak ispred.  Izgrađen je na mjestu još starijeg. To je otvorena izložba sa mnogim kipovima i skulpturama. Tu je i konjički centar, gdje ljubitelji konja mogu dovesti svoga ljubimca i iznajmiti prostor u štali za njega.  Nekadašnji hipodrom se preuređuje i nogometno igralište, sa idejom da tamo dolaze klubovi i reprezentacije na pripreme. Tu je i golf vježbalište. Nema klasičnog golf igrališta.
U sklopu toga kompleksa je i Hotel Kokra,  dvije vile, wellness centar, nekoliko restorana sa vrhunskom gastronomijom, a  2007.godine je igrađen moderni Kongresni centar. Na 9000 m2 su tri kongresne dvorane različite veličine, izložbeni prostor, restoran i  kavana. Imao sam čast da budem pozvan na prvu poslovnu konferenciju slovenačke informatičke firme Leoss, koja je svojim partnerima i kupcima predstavile novosti u svom poslovanju i nove proizvode i usluge koje uskoro dolaze na tržište.This entry was posted in Brdo kod Kranja, Hoteli i apartmani, Putovanja, Slovenija and tagged . Bookmark the permalink.

Odgovori