ANNEMASSE FRANCUSKO PREDGRAĐE GENEVE

Mali francuski gradić Annemasse, koji je ustvari postao predgrađe švicarske Geneve i novi hotel Campanille bio nam je dom sljedeće tri noći Odlazili smo nakon doručka i vraćali se uvečer. Ipak našli smo vremena za kratki obilazak i večeru u jednom od bezbrojnih restorana.
Vjerovatno ne bi nikada posjetili ovaj gradić, da nas turistička agencija nije smjestila u novoizgrađeni hotel, gdje je cijena noćenja dosta niža nego u hotelima u Švicarskoj . Mjesto nema nekih znamenitosti. Dva velika trga s par spomenika i tri ulice s trgovinama. Na jednom gradska vijećnica. Petkom i subotom je pijačni dan, pa bezbroj kombi vozila i tendi prekrije sve trgove i ulice u centru. Imam osjećaj da je više trgovaca nego stanovnika. Prodaje se jeftino razna bofl roba. Predvečer, grad nakon uklanjanja štandova ne izgleda nimalo privlačno zbog silnog ostavljenog smeća pokretnih trgovaca. Nema neke niti živosti osim po restoranima.
Gradić je povezan s Genevom direktnom autobusnom linijom. Udaljen je 2 km od granice koje više nema, odnosno nema više policije i carinika. Nikle su nove ulice gdje nema više niti starih graničnih prijelaza. Do centra Geneve je svega 10 km. Ima mnogo restorana, svih vrsta i kuhinja. Kažu da su jeftiniji nego u Švici. Ipak točeno pivo od 0,5 litara i cijena od 6,2€ ili orangina od 3,7€ ne djeluju jeftino. Pizza miješana je 12€,  wok piletina s rezancima i povrćem 15€. Ako zalutate tamo ikada potražite restoran Les Sales Gosses.

This entry was posted in Annemasse, Europa, Francuska and tagged , . Bookmark the permalink.

Odgovori