MARINA DI PIETRASANTA

0Uvijek je prilika iskoristiti praznike spojiti dane i otputovati negdje daleko. Tako je bilo i ovaj puta. Izabrali smo putovanje sa putničkom agencijom Mondo Travel iz Zagreba. U četiri dana smo posjetili razne gradove i mjesta u tri talijanske pokrajine. Ono što smo vidjeli oduševilo nas je.


Prvi dan smo posjetili Parmu u pokrajini Emilija Romagna. O Parmi smo već ranije pisali, pa nećemo ponavljati. Više o tome pogledajte ovdje. Smjestili smo se u izvrsnom hotelu na toskanskoj rivijeri u malome mjestu Marina di Pietrasanta. To nam je bila baza the izlete sljedećih dana u Cinque Terre, na otok Elbu, te u Rapallo i Portofino u povratku. Kada smo stigli, prošetali smo predvečer prekrasno uređenim mjestom. Cijela rivijera je duga dvadesetak kilometara. Uz more su bezbrojni suncobrani i ležaljke, male kućice, restorani, sakriveni od pogleda sa ulice bujnim zelenilom. Sve te privatne plaže pripadaju hotelima ili možete doći i iznajmiti. Na jednoj plaži je stajala cijena „Akcija subota i nedjelja, suncobran + 2 ležaljke 30€“. Hoteli, vile i apartmani se potom protežu duž 5-6 paralelnih ulica. U centru mjesta je veliki mol na stupovima. Englezi bi rekli peer, a Talijani kažu pontino (mostić). Namijenjen je za šetnju i uživanju u pogledu na more na brojnim klupama. Pored njega kip Svetog Ante idealno postavljen za slike zalaska sunca. Nakon šetnje smo otišli na pizzu. Zgodan praktičan i marketinški trik. Pizza se naručuje od 1/2kg (za dvije osobe) ili 1kg (za četiri osobe).

Mondotravel

This entry was posted in Europa, Italija, Ljetovanje, Marina di Pietrosanta, Toscana and tagged . Bookmark the permalink.

Odgovori