OLTREMARE RICCIONE ZABAVNI PARK

Našu ovogodišnju ljetnu talijansku avanturu u okolici Ravene (Cervia) s klincima 3,5 i 5,5g, definitivno je “začinio” park Oltremare, tematski zabavni park 15 km južno od Riminia u gradiću Riccione. U ovom dijelu Italije ima tooolika sadržaja za klince (i nas velike), da je nemoguće sve i obići. U okviru iste grupacije u blizini su Acquario di Cattolica, vodeni zabavni park Aquafan, i poznati park Italija in Miniatura (ostavljamo nešto i za drugi put). Ulaznice se mogu kupiti zasebno ili zajednička za obilazak dva/tri parka u raznim kombinacijama (po meni je najbolje jedan park dnevno). Cijena za jedan park je 23€ (online), za dijete do 140 cm 21€ (ako znate koji dan bi išli, bolje je kupiti on line). Djeca do 100 cm visine ne plaćaju ulaz.
Glavna atrakcija parka Oltremare su prekasni dupini, u parku ih je ukupno 6 i zaista su prave zvijezde (dva dupina starija su od 45 godina). Može se mnogo naučiti o njima (imaju vođene ture, može ih se gledati ispod površine kako plivaju), gledati predstave koje izvode sa svojim treniram dva puta dnevno, pa čak se i slikati s njima. Predstava je napravljena u talijanskom stilu showa (uvodni dio), prati je muzika iz filma Moana (ne moram ni pričati koliko puta nakon predstave, na putu prema doma, smo morali slušati singlove iz Moane na zahtjev klinaca), prekrasna pjevačica/glumica savršeno otpjeva song, a nakon toga dolaze ostali plesači i Ullise – dupin maskota parka, svi zajedno plešu. Nakon toga slijedi show u kojem treneri pokazuju vještine koje su dupini naučili. Arena za predstavu je zaista velika, no brzo se ispuni i treba rezervirati dobro mjesto dolaskom 15ak minuta prije predstave. Prva tri reda, označena su plavom bojom, i ako želite da vas dupin okupa od glave do pete, sjedite naprijed. Ako ipak želite ostati suhi, izbjegnite te redove. Ako želite imati uspomenu s predstave možete se slikati s dupinom, za sliku ćete izdvojiti 25€, potrebno je slikanje platiti prije početka predstave, dobijete broj i čekate da vas prozovu nakon predstave. Broj mjesta je ograničen (bolje je čim prije odlučiti), na slici može biti samo jedna osoba, dijete do 6 godina mora imati pratnju (mi imamo sliku tata s jednim djetetom, mama s drugim). Slika je zaista velika i lijepa, uspomena/suvenire za koju nam nije bilo žao izdvojiti. Našim klincima toliko se svidjela predstava da smo je gledali dva puta (meni to stvarno nije palo na pamet i mislila sam da su umorni, nakon što smo u parku proveli preko 6 sati, ali oni su tražili, pa smo ostali još jednom pogledati, i nije nam žao). Druga predstava su dresirane sove, orlovi i sokolovi, koje puštaju u nebo da lete i koji se uvijek vraćaju. Zato bivaju nagrađeni komadićem mesa. Sve se odvija u areni na otvorenom (ima hlada u zadnjim redovima, slabije se vidi, klincima nije bio neki doživljaj). Treća predstava su papige, koje djeca najviše vole od svih ptica. Zabavne su i smiješne. Isto se možete slikati na kraju predstave (ok, taj užitak smo ovaj put preskočili). Park je zaista prekrasan, velik, a ne prevelik da sve obiđeš, iako je bilo +30, nije nam bilo toplo, jer ima dosta hlada, sve Arene za predstave su u sjeni, muzejski dio koji je pod klimom, tako da smo bez problema ostali 7 sati (na webu stoji da je preporučeno vrijeme obilaska od 4 do 8 sati).
Dio parka je i Delta Oltremare, “komad delte rijeke Po”, šetnjom kroz prirodu možete vidjeti domaće životinje, ptice, patke, ribe, kornjače u prirodnom staništu… u parku se mogu jahati i konjici i okušati u adrenalin parku (ali za to je ipak ljeto pretoplo), ili voziti kajaci. Može se vidjeti izložba posvećena ekologiji, važnosti očuvanja prirode od plastike. Posebno je atraktivan Darwin Experience, staklenik s uvjetima i biljkama iz davnina, otiscima dinosaura, spiljama, akvarijem s krokodilima.
Za zabavu tu je i dio s parkovima za djecu, vodenim atrakcijama (prskalice), brodićima s pucaljkama na vodu (mama je bila spremna u kupaćem, a klince smo skinuli u bokserice, jer smo bilo mokri podosta). Tako da je park idealna i za ljetne mjesece, iako radi cijelu godinu. Niti ovdje nećete ostati gladni i žedni. Brojni su restorani i mjesta za nešto gricnuti i popiti. Mi smo odabrali sladak restorančić iznad rijeke. Poslužuje samo riblji menu (fritto misto, raznjice od kozica, za djecu riblje štapiće). Dječji menu je cca 11,5 € (pomfrit, riblji štapići, sladoled, piće, igračka mali koferić na dupina), menu za odrasle 16,5€ (frittro misto, pomfrit, piće 0,5l, voćna salata). Naravno nezaobilazna je i trgovina za uspomenu s putovanja, mislim da je to klincima jedan od dražih dijelova izleta
 

This entry was posted in Emilia Romagna, Europa, Italija, Oltremare Riccione, Rimini and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Odgovori