RIMINI U SIJEČNJU

0Posjetili smo Rimini, najveće talijansko kupalište u siječnju, prilikom posjete Sajmu sladoleda i kolača Sigep. Bili smo i ljeti prije par godine pa možete usporediti priče i slike. Od velike ljetne gužve i beskrajnih redova suncobrana  ostale su samo nepregledne široke pješčane plaže i šetači.

Rimini je bio tipični utvrđeni rimski grad sa dvije okomite ceste i centralnim trgom, koji je i danas centar. Da se ne ponavljamo pogledajte prošlu priču ovdje. Prošetali smo centrom, obišli glavne turističke atrakcije u gradu i otišli na plaže. Tamo kada nema suncobrana, tek sada vidite veličinu tih plaža. Vidi se i silina mora koja je uspjela napraviti skoro dva metra visoku i široku barijeru od pijeska do  kuda more dolazi za vrijeme plime i jakih valova.  Između mnogih plaža i hotela svakako je najzanimljiviji centralni dio  sa Grand Hotelom i parkom Frederico Felini u blizini marine.

Italia in Miniatura
Posjetili smo opet zabavni park Italia in miniatura sa svim glavnim znamenitostima Italije napravljenim umanjeno. Park ima oblik talijanske čizme, pa su sve mini građevine smještene geografski, gdje i spadaju. Nažalost zimi je park otvoren samo vikenom o mogu se samo obići te minijaturne građevine, dok zabavni park, vlak, restorani ne rade. Ali i cijena ulaznice je upola niža i može se doći još jednom besplatno.

Italia_in_miniatura_logo

This entry was posted in Emilia Romagna, Europa, Italija, Rimini. Bookmark the permalink.

Odgovori