SAFARI PARK RAVENNA

U blizini zabavnih parkova Mirabilandia i Mirabech kod Ravenne (točno preko puta) je još jedna turistička atrakcija, posebno zanimljiva djeci – Safari park Ravenna. Dio je grupacije kojoj pripada i zabavni park Fiabilandia južno od Riminia, pa se može kupiti povoljnija zajednička ulaznica. Ulaz samo za Safari je 25€, 21€ za klince do 10 godina.
Više od 700 životinja, stotinjak različitih vrsta možete vidjeti u parku među kojima su lavovi, žirafe, zebre, tigrovi, bizoni, deve, nojevi, ljame, antilope čimpanze, lemuri, razni gmazovi…. Ispred je dosta veliki parking, cijena 5€ (plaća se uz ulaznicu, potrebna kartica za izlaz gdje je rampa). Blagajne su ljeti otvorene od 10.00-15.00, pješački dio parka možete obići od 11h. Park se zatvara u 17h (Van sezone radno vrijeme se skraćuje.
U parku divljih životinja, na ruti dugoj 4 km, moguće je vidjeti životinje izbliza bez većih prepreka, kao u divljini – safari. Postoje tri različita načina da posjetite Safari Ravenna. S vlastitim automobilom (nema baš pretjerane opasnosti za sigurnost auta), vlakićem (morate rezervirati točan termin na ulazu, 4€/osobi) ili iznajmljenim električnim automobilom s kavezom (mi smo se odlučili za ovu opciju, cijena je 15€). Vlakić je fora jer imate i vodiča (ali mi smo trebali čekati dugo do slobodnog termin, pa to nije bila opcija). Obilazak traje max sat vremena u dijelu safarija, sasvim dosta (mi smo i prije završili, bilo je toplo). Vozi se u koloni, mi smo zaobilazili one koji jako sporo voze. Većina životinja nije bila previse zainteresirana za posjetitelje (sreća naša u kavezu od lava i tigra, moram priznati da meni nije bas bilo svejedno). Žirafe su nešto znatiželjnije, došle su pronjuškati tko je u autiću (klinac od 3,5 se malo prestrašio, ali mu je bilo fora).
Ulaz uključuje safari obilazak, ali i pješačku zonu farme s domaćim životinjama, otok majmuna pavijana, otok lemura, kuća za gmazove, oaza čimpanza… Najbolje vrijeme za obilazak je ujutro kada su životinje aktivne i kada je vrijeme hranjenja. Mi smo bili za vrijeme jako jako toplog dana (30+), možda je bolje izabrati nešto hladnije dane. Park ima restoran s velikim natkrivenim prostorom i dodatne sadržaje za klince (napuhanci, autići – dodatno se plaćaju).

Više o svemu pogledajte www.safariravenna.it/en
This entry was posted in Emilia Romagna, Europa, Italija, Ravenna, Safari park Ravenna and tagged , . Bookmark the permalink.

Odgovori