CELEBRITY SILHOUETTE

U Kopru 2.6.2012. godine je bio usidren kruzer CELEBRITY SILHOUETTE, najnoviji brod iz flote poznatog brodara Celebrity Cruises. Novinari i predstavnici putničkig agencija su imali priliku ući i razgledati ga i napisati nešto više o njemu iz prve ruke. Radi strogih sigurnosnih mjera, nažalost ostali su ga mogli pogledati samo sa obale. S obzirom da će još navraćati i dovoditi putnike na razgledavanje grada i regije, ako se zadesite u blizini  ili imate vremena za kratki izlet u Kopar navratite i pogledajte tu grdosiju dugu 319 metara, koja prima 2886 putnika. Spada u klasu Solstice, najboljih i najinovativnijih kruzera po ocjeni putnika i struke.


Posjetu je organizirao Cruise & Ferry Center iz Portoroža, koji u svojoj ponudi ima najbogatiji program krstarenja po svim morima i oceanima, a zastupa nekoliko najvećih brodara svijeta. Više o njihovoj ponudi pogledajte na www.krstarenja.hr a imaju predstavnike i u Hrvatskoj i Srbiji.
Uz dvostruku kontrolu ulaska na brod i prolaska kroz detektore metala, skeniranje torbica i drugih stvari, svi smo ostavili svoje putovnice i dobili RFID kartice, koje inače putnicima služe za korištenje određenih sadržaja, rezervacije i plaćanja onih stvari što nisu obuhvaćene paketima, koje je gost uzeo. Procedura je normalna, jer je brod usidren u carinskoj luci ipak izvan Slovenije.
Brod ima 15 katova, od toga 13 putničkih paluba. Neke imaju samo kabine, neke imaju restorane, a neke zabavne sadržaje, bazene i slično. Pored centralnog restorana sa nevjerojatno velikim izborom jela, raznih svjetskih kuhinja, gostima je na raspolaganju ukupno 15 restorana, različito opremljenjih, sa različitom ponudom. Za neke je potrebna rezervacija koja se plaća 15-20$ po stolu, ali tu gosti mogu provesti intimniju večer sa svojim partnerom ili prijateljima ili proslaviti neki događaj. Na brodu su sva hrana i bezalkoholna pića uključena u cijenu. Jedino se mora plaćati alkohol. Gostima na raspolaganju stoji 500 raznih vrsta vina, a ni ljubitelji piva neće biti zakinuti, jer je u ponudi 70 napoznatijih svjetskih marki. Predstavimo neke restorane.
Na vrhu broda se nalaze travnjaci sa pravom travom gdje je moguće igrati balote, kroket, pa čak i vježbati golf ili jednostavno ležati na travi ili posebno izrađenim ležaljkama. Tu se nalazi Lawn grill restoran, gdje čak možete asistriari šefu i roštiljati sami. U osam seperea Alcoves kluba u cabana stilu možete provesti cijeli dan slušajući iPad, surfajući po Internetu ili romantičnu večer sa prijateljima, uživati na mjesečini uz pladanj sira i vino.
U restoranu Qsine umjesto jelovnika imate iPad jelovnike, gdje možete na zabavan i inovativan način probati nešto što još niste nikada mogli probati drugdje.
Spomenimo još Murano, Blue restoran, klub sa pivom za gledanje utakmica, ali i svi ostali restorani su po nečemu posebni.
Gostima je na raspolanju diskoteka, casino, knjižnica, sala za bridž, sala za Internet sa nekoliko desetina MAC laptopa, mada je bežični interenet dostupan i drugdje. U kazališnom dijelu moguće je gledati predstave, a možete i sami učestvovati u Art sudiju na kreiranju nakita, školi slikanja, izrade koktela ili kuhanja ili slično ili poslušati neko od predavanja na razne teme o umjetnosti.
Oni koji uživaju u kupovanju imaju na raspolaganju cijeli niz dućana sa robom poznatih marki.
Oni više sportski tipovi mogu koristiti fitness centar sa mnogobrojnim modernim spravama ili se kupati u nekim od zatvorenih ili otvorenih bazena, ili spa zone za masaže i druge tretmane ljepote.
Konačno recimo da gostima stoje na raspolaganju dvokrevetne kabine od kojih je 85% sa balkonom. Kabine su 15% veće od prosječnih na kruzerima. S obzirom da je brod izrađen u njemačom brodogradilištu, kvaliteta materijala i izrade je na visokom nivou. Više o samom brodu pogledajte ovdje. Za razliku od drugih brodara, posadu čine jako mnogo osoblja sa prostora bivše države, pa oni koji ne govore strane jezike, neće imati baš nikakvih poteškoća.

 

This entry was posted in Kopar, Slovenija and tagged . Bookmark the permalink.

Odgovori