VENECIJA PJEŠICE

VenecijaKoliko god puta dođem u Veneciju oduševi me kao da sam tu prvi puta. Uvijek se može doživjeti iz druge perspektive i obići na drugi način. Tako ja bilo i ovaj puta. Da se ne ponavljamo o Veneciji pogledajte staru objavu ovdje.


Stigli smo autom i ostavili ga u garaži na trgu Piazzale Roma. Dnevna karta košta 26€, ali nemate izbora, osim da ostavite auto u gradiću Mestre pa gradskim prometom dođete preko dugog nasipa do Venecije. Dok platite tamo parking i autobusne karte ušteda će se istopiti. Naravno izgubiti ćete bez potrebe oko 2 sata. Na trgu je i autobusna stanica, a nešto dalje preko staklenoga mosta Ponte della Costituzione je i željeznička. Mali brodići vaporetto čekaju u kanalu Grande turiste da ih se odveze u razgledanje. Dnevna karta je 20€.
Mi smo se odlučili prošetati duž kanala Grande pa kod crkve Santa Maria di Nazareth preći preko mosta Ponte degli Scalzi i pratiti oznake do mosta Rialto. Inače grad je veoma dobro označen strelicama koje vode do San Marco, Rialto, Academia i Piazzale Roma. Nema šanse da se zaluta. Koliko god puta prođete Venecijom, uvijek ćete otkriti neki novi trg, koji se obično zove Campo, što znači polje. Mi smo nabasali na Campo San Giacomo dell’Orio sa istoimenom starom crkvom, pa Campo San Polo i na kraju campo san Sivestro gdje smo izbili oept na kanal Grande , tik ispod mosta Rialta. Nažalost on se obnavlja i sav je u skelama. Potom smo prateći putokaze došli do trga San Marco. Ideja da se uđe u crkvu je odmah odbačena, kada smo vidjeli dvjestotinjak metara dugi red onih koji strpljivo čekaju na suncu, dok im ulični prodavači uporno pokušavaju prodati šešir ili suncobran. Nakon šetnje obalom i pored mosta uzdaha malo smo se odmorili u jednom kafiću. Pazite da ne napravite grešku kao ja i naručite veliko pivo. Cijena 12€ i to podaleko od glavnoh trga.
Potom smo se uputili obalom niz Kanal Grande, prošli  uličicom sa skupim dizajnerskim dućanima i stigli do drvenog mosta Ponte della Accademia. Tu ispred galeriji kupili još jednu sliku Venecije naslikanu grafitom ispred Vas. Umjetnik kaže da je zanatlija a ne slikar, jer slika uvijek isto. Odatle smo pratili strelice za nazad do željezničke stanice odnosno Piazzale Roma. Slike će reći bolje.
This entry was posted in Europa, Italija, Venecija, Veneto. Bookmark the permalink.

Odgovori