ISTARSKE TOPLICE

Lječilište Istarske Toplice su ove godine proslavile 15. godina svojeg poslovanja u okviru firme Miamedica-Istra, koja je uložila mnogo truda i preobrazila ga u moderno lječilište i odmaralište sa poliklinikom Sveti Stjepan, Wellness centrom i Medicinskim centrom ljepote, sa vrhunskim stručnjacima i opremom.
Istarske toplice smještene su u sjeverozapadnom dijelu poluotoka Istre, u Republici Hrvatskoj. Izvan gradskih naselja , nedaleko od motovunske šume, gdje zelenilo, mir i tišina stvaraju poseban ugođaj za potpuni odmor. Područje oko Istarskih toplica, u dolini rijeke Mirne, posebno je poznato po crnim i bijelim tartufima. Stalno se organiziraju izleti i degustacije vina, rakije, pršuta i drugih delicija ovoga kraja. Obavezno treba posjetiti Motovun smješten na vrhu brda, najmanji grad na svijetu Hum, te prekrasni grad umjetnika Grožnjan.


Ljekovita voda

Izvori ljekovite vode poznati su još iz doba Grka i Rimljana, a stručnjaci smatraju da je po kvaliteti i svojim ljekovitim svojstvima na trećem mjestu u Europi. Podno stijene gorostas, idealne i za ekstremne sportove, izvire jedinstvena prirodno radioaktivna ljekovita voda, obogaćena s četrnaest različitih minerala, od kojih najviše ima sumpora. Izvrsna je za liječenje reumatskih i dermatoloških bolesti, a uspješno pomaže u liječenju postoperativnih stanja kralježnice, kostiju i zglobova, ginekoloških bolesti kao što je sekundarni sterilitet, bolesti gornjih dišnih puteva, te povećava cirkulaciju i ubrzava metabolizam. Poznati su i tretmani ljekovitim blatom fango. U okviru lječilišta su unutarnji i vanjski bazen sa ljekovitom vodom.

Fizikalna terapija

Raznovrsne terapijske usluge poput hidroterapije, termoterapije, elektroterapije, individualnih i grupnih vježbi, inhalacija, te medicinskih i aroma masaža omogućuju rješavanje različitih potreba i tegoba pacijenata. Dugogodišnje iskustvo medicinskog osoblja kojeg čine specijalisti fizijatri, ortopedi, internist, viši fizioterapeuti i fizioterapeuti, medicinske sestre i ostali zdravstveni djelatnici, bilježe izuzetne rezultate u terapijskom dijelu odmora gostiju Istarskih toplica. Lječilište prima i pacijente sa uputnicama za fizikalnu terapiju HZZO-a.

Poliklinika Sveti Stjepan

Istarske Toplice su 2008. godine otvorile polikliniku Sveti Stjepan, koja raspolaže sa specijalističkim ordinacijama, operacijskom salom, stomatološkom ordinacijom sa najmodernijom opremom. Poliklinika Sveti Stjepan Vam nudi slijedeće usluge:

• Otorinolaringologija
• Estetska kirurgija glave i vrata
• Stomatologija s implantologijom i protetikom
• Ginekologija i opstetricija
• Dermatovenerologija i alergologija
• Ortopedija
• Neurologija
• Interna medicina

Wellness centar i Medicinski centar ljepote

Suvremeno opremljeni wellness centar gostima nudi lepezu wellness usluga. Možete odabrati masažu snova iz mnoštva različitih masaža, opustiti se u svijetu sa pet različitih vrsta sauna i susjednom prostoru za opuštanje, zaplivati u 25 metarskom unutrašnjem bazenu ili vježbati u fitness studiu. Za male goste postoji i dječji bazen.

Medicinski centar ljepote smješten je u poliklinici te u ponudi ima najbolje tretmane za kožu, lice, tijelo, ruke i stopala. Liječenje kože i lica obavlja se u suradnji sa specijalistom dermatologom a također je moguća i suradnja sa estetskim kirurgom. Posebno su poznati uspješni anticelulitni programi.

Smještaj i dodatni sadržaji

Istarske Toplice raspolažu sa 270 soba u dva objekta (Sveti Stjepan 4* a Mirna 3*). Sve sobe imaju SAT TV i telefon, dok u Svetom Stjepanu je Internet i Mini bar. Tu su još i veliki restoran, dva caffe bara, banket sala, kapelica i frizerski salon.

Za održavanje seminara postoji dvorana sa 50 sjedećih mjesta u sklopu koje je na raspolaganju potrebna tehnička oprema poput LCD projektora i projekcijskog platna, grafoskopa i flipcharta.

Sportsko rekreacijska ponuda nudi: mini golf, stolni tenis, rukomet, veliki i mali nogomet, boćanje, vožnje biciklom ili šetnje netaknutom prirodom. Moguće je organizirati i razne pustolovne programe poput trekkinga, kajaka na moru, vožnje biciklističkim stazama uz atraktivne prizore srednjovjekovnih gradića, penjanje, špiljarenje i team buildinge uz razne natjecateljske igre.

Zabava uz živu muziku i vesele večeri često su upotpunjene igrama uz vođenje animatora. Gostima se nude izuzetno povoljno i posebni wellness paketi, kao Vikend, Vikend refresh, Zdravlje, Amor, Zlatna kap, Anticelulitni program i slično.

Lječilište Istarske Toplice proglašeno je najboljim turističkim središtem s toplicama u akciji „Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2009“.

no images were found
Ovaj članak je objavljen u časopisima:

 
lipanj 2010 broj 180 rujan/listopad 2010 broj 10
This entry was posted in Hoteli i apartmani, Hrvatska, Istarske toplice, Istra, Putovanja, Sovinjak, Toplice i wellness. Bookmark the permalink.

Odgovori