MILANO EXPO 2015

0Expo Milano 2015 je svjetska izložba koja sa održava u Milanu u Italiji od 1. svibnja do 31. listopada 2015. Tijekom tog razdoblja od šest mjeseci, Milano će postati globalna pozornica u kojem će više od 140 zemalja sudionica pedstavite sebe i pokazati najbolje od njihove tehnologije koja nudi konkretan odgovor na dva pitanja. Jamstvo zdravog, sigurnog i održivog energetskog razvoja uz dovoljno hrane za svakoga, poštujući planet i njegovu ravnotežu.  Očekuje da će  više od 20 milijuna posjetitelja posjetiti izložbu , koja zauzima 1,1 milijun  četvornih metara izložbenog prostora.


Expo 2015 je platforma za razmjenu ideja i zajedničkih rješenja na temu hrane, poticanje kreativnosti svake zemlje i promicanje inovacija za održivu budućnost. Posjetitelji će imati  priliku da kušaju okus, najboljih svjetskih jela, dok otkrivaju najbolje od poljoprivredno-prehrambenih i gastronomskih tradicija svake od zemalja izlagača.

Nažalost Hrvatska nije našla za shodno da se ovoj silnoj masi posjetitelja iz cijelog svijeta predstavi. Zato Slovenija ima veliki samostalni paviljon, dok su Srbija i Crna Gora predstavile sebe kroz paviljon mediteranskih zemalja. Pored paviljona zemalja tu su i paviljoni velikih korporacija, ali i tematski paviljoni poput Kava, čokolada, … gdje su se predstavile mnoge male zemlje proizvođači. EXPO je i mjesto komercijalnih događanja i prava prilika ostvariti kontakte sa mnogim zemljama. Svakako najveći i najspektakularniji paviljoni su velikih bogatih zemalja i novopečenih proizvođača nafte. U mnoge paviljone se čeka u redovima da se uđe. Unutra se može vidjeti svašta. Od klasičnih predstavljanja roba i usluga pojedine zemlje. do modernih audio-vizualnih performansa visoke tehnologije. Sve u svemu izuzetno zanimljivo. Teško da se sve može obići u jednom danu, pogotovo ako se ulazi u paviljone. Pored  toga stalno se događaju nekakve parade i predstave na raznim mjestima, a uvečer koncerti i predstave poznatog cirkusa Circo du Soleil.  Više o svemu ovdje.


Milano EXPO 2015 Logo 400dpi


This entry was posted in Europa, Italija, Lombardia, Milano, Putovanja, Sajmovi. Bookmark the permalink.

Comments are closed.