MILANO SAJAM IPACK IMA 2012

U Milanu se svake godine održava na desetine raznih sajmova. Očigledno za razliku od nas, tamo krize nema u toj grani poslovanja. Milano ima dva sajmišta. Staro FieraMilanoCity, koje se nalazi u gradu i novo veće FieraMilano Rho, koje se nalazi uz autocestu Trst-Genova. Sa centrom grada oba sajmišta povezuje metro “crvena” linija, pa se brzo i lako stiže. Mi smo posjetili sajam posvećen opremi i materijalima za pakiranje, skladištenje, transport i označavanje IPACK IMA 2012.


FieraMilano Rho

FieraMilano Rho ima 24 paviliona, koji su poredani s obe strane dugačke avenije sa pokretnim trakama, kako biste brže svladali udaljenost od 1,2 km koliko je dugačko sajmište. Metro stanica je u sklopu zgrade na njenom istočnom ulazu. Oko sajmišta je nekoliko parkirališta i garaža za 14.000 vozila. Parkiranje do 4 sata je 11€ a preko 15.5€. Za vrijeme velikih sajmova i u špicama može se čekati i pola sata u redovima da se plati parkiranje, a često parking mjesto, koje uspijete pronaći je i nekoliko kilometara udaljeno, pa do vozila se ide i autobusom koji kruži okolo.

Što se sve izlagalo najbolje ćete vidjeti iz slika. Sljedeći sajma ovog tipa IPACK IMA 2015 biti će tek 19-23.5.2015.

Hotel Oro Blu

Za one koji planiraju prenoćiti, bolja je opcija uzeti jedan od mnogobrojnih hotela oko starog sajmišta, jer su poluprazni i u pola cijene u odnosu na one oko novog sajmišta. Doduše u blizini Rho Fiera je samo 4-5 hotela, koji se brzo i popune, bez obzira koliko besramno visoku cijeni talijani stave za vrijeme sajmova. Važno je samo da hotel pronađete u blizini stanice “crvene” metro linije. Do starog sajmišta se lako stiže ( izlaz via Certosa sa autoceste Trst-Genova), pa onda samo ravno do sajmišta.

Nakon pomnog biranja na booking.com mi smo pronašli jedan na trgu Lotto, koji je u blizini ulaza starog sajmišta i pored metro stanice. Tipični talijanski Hotel Oro Blu***, nedavno renoviran, sa prihvatljivom cijenom ( dvokrevetna soba sa doručkom 61€), ako rezervirate putem interneta ili telefonom ako se pozovete na cijenu objavljenu na booking.comu. Sobe imaju udobne krevete, kupaonicu, sef, mini bar, TV, grijanje i klimu. Za razliku od većine hotela u Italiji, gdje zimi cvokoćete zubima i pored uključenog grijanja, ovdje možete spavati pokriveni samo plahtom. Doručak je skroman ali sasvim zadovoljavajući. Sir, šunka, trajna salama, jogurti, mlijeko, prava talijanska kava,  čaj, sok, kroasani, musli, voće i neki kolači. Servirano u plastične tanjure i čaše.
Dobra stvar je i besplatni Internet čak i u sobama, mada povremeno puca. Za one koji nemaju svoj laptop ili pametni telefon, kod recepcije je PC i može se koristiti uz naknadu od 3€/satu.
U sklopu hotela je i brazilski restoran.
Ispod hotela je garaža zatvorenog tipa gdje je cjelodnevno parkiranje 15€ za manja vozila i 20€ za veća, ako ste gost hotela. Ako se bojite da će Vam auto biti ukraden ( a to se često desi starnim tablicama u Milanu), onda možete ostaviti vozilo na cesti uz plaćanje parkinga 1,2€/satu (8.00-21.00). U blizini čak ima i besplatnih parkinga na ulici, kao i nekoliko restorana, supermarket, McDonalds i Lido di Milano, poznati sportsko rekreacijski centar sa bazenima. S druge strane širokog trga (kružni tok) je San Siro hipodrom i nešto dalje nogometni stadion Milana, koji se može posjetiti.

Kada ste već u Milanu, s obzirom da sajam radi od 10.00-18.00, imate dovoljno vremena da sjednete u metro i posjetite centar grada i trg Duomo. Ne pokušavajte ići autom. Hotel se nalazi van granice prstena ZTL (Zona traffico limitato). Ulazak u tu zonu između 7.30-19.30 je dozvoljen samo onima koji žive unutra ili koji unaprijed kupe kartice od 5€ dnevno.

Što turistički vidjeti u Milanu pogledajte u drugom postu ovdje.

This entry was posted in Europa, Hoteli i apartmani, Italija, Lombardia, Milano, Milano IpackIMA 2012, Putovanja, Sajmovi. Bookmark the permalink.

Odgovori