BEGOVO RAZDOLJE I HOTEL JASTREB

Begovo razdolje je najviše i jedino naselje u Hrvatskoj koje se nalazi na nadmorskoj visini od 1000 metara. Ima svega 48 stanovnika. Udaljeno je 18 km od Delnica, 52 km od rijeke i 60 km od Karlovca. Zahvaljujući autocesti Rijeka-Zagreb do njega se stiže za svega sat do sat i pol vožnje.


Ove godine ono je proglašeno Šampionom turizma Gorskog Kotara u natjecanju goranskih mjesta u turističkoj ponudi. Natjecanje se održava četiri zadnje godine u organizaciji Primorskog radija i pod pokroviteljstvom turističke zajednice Primorsko-Goranske Županije. Ocjenjuje se ljubaznost i poslovnost, gastronomska ponuda, uređenost, smještajni kapaciteti, proizvodnja autohntone hrane i pića, lov, sportsko rekreacijski sadržaji, prirodni i kulturno-povijesni sadržaji. Velika proslava je tim povodom održana početkom ljeta, kada je dobitniku i uručeno priznanje.

U okviru Olimpijskog centra Bjelolasica, u Begovom Razdolju, kraj Mrkoplja se nalazi Hotel Jastreb. Otvoren j cijele godine i nosioc je svega u Begovom Razdolju. Ima 43 sobe i 110 ležajeva, od čega je trećina novouređenih. Sljedeće godine se planira preuređenje i ostalih soba, kao i veći zahvati na novim sadržajima, kao fitness, sauna, jacuzi, te uređenja okoline i parkinga. U okviru hotela se nalazi restoran, aperitiv bar, prostor za seminare, salon za zabavne igre i bilijar. Za goste željne novih doživljaja organiziraju se izleti na Bjelolasicu, Nacionalni park Risnjak, Lokve, Fužine, zeleni vir, Vražji prolaz, Bijele i Samarske stijene, špilju Lokvarka, koja je najveća uređena špilja u Hrvatskoj.

Team building

Pored individualnih posjeta, većinom su gosti poslovne grupe, koje dolaze na seminare, radionice ili team building programe. Često se koriste i lokalne agencije, kao nadopuna ponude. Možete ići na rafting i canyonig na Kupu ili igrati painball. Organizirano je i streličarstvo,slobodno penjanje i spuštanje niz užad, trekking, jahanje, brdski biciklizam i orjentacijsko takmičenje u šumi. Od ove zime u svim objektima Olimpijskog centra Bjelolasica, pa samim time i u okviru ponude Hotela Jastreb je novi zabavni i sportski program. Biti će to novost u Hrvtskoj, ali možda i u Europi. Naziv toga team building programa je Korporativna olimpijada. Event je zamišljen kao natjecanje ekipa u sedam sportsko zabavnih disciplina. Svaka ekipa će biti definirana zastavom, bojom dresova i himnom, koja će biti neka od zabavnih pjesama po izboru. Kao na pravoj Olimpijadi, dijeliti će se medalje za svaku disciplinu, a nakraju se proglašava i najuspješniji tim. Sve se dešava uz muziku DJ i hostese. Svi sportovi su jednostavni i atraktivni i odigravaju se na posebnim poligonima na napuhavanje. Najbolje se može vidjeti iz slika o čemu se radi. Naravno da će se poligoni moći koristiti i zasebno za individualne goste.

Zimska ponuda

pak po čemu je Begovo razdolje bilo najpoznatije do sada je bio ski lift dužine 400 metara i ski staza klasificirana kao crveni spust. Uz samo skijalište je i veliko sanjkalište i tereni za održavanje škole skijanja. Novost ove sezone će biti snow rafting, spuštanje gumenim čamcem niz zaleđenu padinu. To je visoko adrenalinska aktivnost, koja je do sada bila organizirana samo za veće grupe i izuzetno dobro prihvaćena. Ski tereni se nalaze uz sami hotel. Prošle godine je ponovo puštena u pogon i vučnica kod Mrkoplja udaljenog nekoliko kilometara, tako da skijaši mogu i tamo probati dvije postojeće staze. Za skijašku sezonu Hotel Jastreb nudi izuzetno povoljno paket aranžmane za škole i vrtiće. Za 1350 kuna djeca dobivaju smještaj u hotelu i puni pansion, školu skijanja, ski opremu i ski pass. Cijena je zaista prihvatljiva, jer u većini europskih skijališta se za taj novac može kupiti samo ski pass i možda iznajmiti oprema.

Gastro ponuda

Pored klasične hotelske pansionske ponude, Hotel Jastreb nudi i raznovrsne goranske specijalitete od divljači, žaba, pastrva, gljiva, te slastice od šumskoga voća. Mnoge grupe upravo i zahtijevaju takav jelovnik za svoje članove. Restoran je otvoren i za goste izletnike, koji dođu provesti jedan dan u prirodi.

Razgovor sa direktorom vodio i napisao Boris Pletikosa


Ovaj članak je objavljen u Turistplusu

studeni 2004 broj 70-71

This entry was posted in Begovo Razdolje, Hoteli i apartmani, Hrvatska, Skijanje. Bookmark the permalink.

Odgovori